Skip to content

 

OLD & NEW

Hudson Valley Restoration 

Hudson Valley - after

I began this renovation by reimagining the front entry. I wanted to make way for a 3-story elevator. The home was pirched at the top of a steep hill, but once inside it offered stunning Hudson River views.  

The house had a distinctly colonial feel and I wanted to ring it to a more transitional design. We removed the inserts from the windows and the braces from the ceiling joist. In the end the house sported a brand new chef’s kitchen, a three-story elevator, a natural stone waterfall, rare California redwood decking, along with cedar and slate roofs.  

Hudson valley restoration

Before 

After excavating the north hill at the front of the house, we began framing for the three-story elevator. 
After excavating the north hill at the front of the house, we began framing for the three-story elevator. 
We left the wood beams in place but by removing the barn-like support arms we relieved the interior of the "colonial" feel.
We left the wood beams in place but by removing the barn-like support arms we relieved the interior of the “colonial” feel.
Just off the kitchen, the previous owners had a small office and TV room. It was very dark, so we broke through the brick wall that separated this room from the kitchen. Suddenly it was flooded with light. 
Just off the kitchen, the previous owners had a small office and TV room. It was very dark, so we broke through the brick wall that separated this room from the kitchen. Suddenly it was flooded with light. 
Here I am in the kitchen. We decided to replace this wind with sheetrock so we could put the refrigerator in this location. 
Here I am in the kitchen. We decided to replace this wind with sheetrock so we could put the refrigerator in this location. 
We cut out the center of this brick wall, making it a pass-through for the kitchen ad a place for bar stools. 
We cut out the center of this brick wall, making it a pass-through for the kitchen ad a place for bar stools. 
This is the view of the front entrance before we modified the roof line of the portico.
This is the view of the front entrance before we modified the roof line of the portico.

After 

Now you see where the refrigerator replaced the wind. I chose a two-tone wood cabinetry. I liked the way the wood wrap around complimented the existing wood beams in the ceiling. The painted portions of the cabinets were soft and light. 
Now you see where the refrigerator replaced the wind. I chose a two-tone wood cabinetry. I liked the way the wood wrap around complimented the existing wood beams in the ceiling. The painted portions of the cabinets were soft and light. 
In this view on the left is the opening to the kitchen which will now be a TV room and breakfast nook. 
In this view on the left is the opening to the kitchen which will now be a TV room and breakfast nook. 
When you step oof the elevator you are entering what is now a seamless floor plan. The kitchen and dining room flow easily together for gatherings and gracious entertaining. 
When you step oof the elevator you are entering what is now a seamless floor plan. The kitchen and dining room flow easily together for gatherings and gracious entertaining. 
The dining area features abundant natural light and a stone fireplace to create a warmth for the room. 
The dining area features abundant natural light and a stone fireplace to create a warmth for the room. 
The breath-taking views can be seen throughout this home, making everyday feel like a weekend retreat.
The breath-taking views can be seen throughout this home, making everyday feel like a weekend retreat.
The estate grounds feature beautiful, mature trees and landscapes. 
The estate grounds feature beautiful, mature trees and landscapes.